Over groothandel confiserie Blomme

Confiserie Blomme groeide uit de algemene voedingszaak van Pierre Blomme, reeds gekend in Brugge rond de vorige eeuwwisseling. Naast algemene voedingswaren vervaardigde hij koekjes, eierkoeken, peperkoek en confiserie, die hij in de winkel aanbood. De voedingszaak breidde snel uit tot een groothandel met winkel tijdens de jaren ’20.


Specialisatie in confiserie en fijne chocolade

Zijn opvolger Achille Blomme nam in 1928 de zaak over en specialiseert zich in confiserie, holle chocolade en pralines. De groeiende groothandel heeft echter snel nood aan grotere opslag- en productieruimtes, met als een gevolg een verhuis in 1958 naar Varsenare, waar de groothandel zich vandaag nog bevindt.

Huismerken Osta en Van uw Bakker op basis van oude recepten

Bij de overname van de groothandel door Pierre en Jean Blomme begin jaren ’60, breidt het confiserie aanbod verder uit. Het huismerk Osta wordt opgestart. Dit omvat vooral holle chocolade en artisanale babelutten, vervaardigd met verse boter volgens een oud familierecept.

Eind jaren ’80 zorgt de huidige generatie van Patrick en Dirk Blomme voor een verdere uitbreiding van het confiserie assortiment en specialisatie in ambachtelijk gemaakte artikelen voor bakkerijen en andere speciaalzaken.

Zo start groothandel Blomme met de productie van artisanale choco en peperkoek onder het huismerk Van uw Bakker. Hierbij werd gekozen voor traditionele ingrediënten en oude recepten uit de beginfase van Confiserie Blomme. Dit levert producten op met een specifieke smaak, waarmee wordt inspeeld op de vraag van een groeiend publiek naar voeding met authentieke smaken van vroeger.

Authentieke smaak van confiserie, chocolade en snoep

Het huidige assortiment van Blomme is steeds het resultaat van een zorgvuldige selectie van confiserie en chocolade uit kleinere, artisanaal werkende Belgische fabrikanten. Vandaag de dag zoekt Confiserie Blomme eveneens naar producten die suiker- of lactosevrij zijn zonder in te boeten aan smaak en kwaliteit.

Groothandel Blomme legt zich dan ook steeds meer toe op een verdeling van kwaliteitsvolle, artisanale producten aan speciaalzaken, chocolade-, snoep-, en delicatessewinkels, en ook de betere koffieshops, bistro’s en restaurants.

Wilt u meer weten over ons uitgebreid aanbod? Meldt u aan als nieuwe gebruiker en bekijk onze brochures en webshop.

Contact