Van algemene voeding naar confiserie en fijne chocolade
Reeds rond de vorige eeuwwisseling konden de inwoners van Brugge terecht bij de algemene voedingszaak van Pierre Blomme voor een assortiment ambachtelijk vervaardigde koekjes, eierkoeken, peperkoeken en confiserie.
Onder zijn opvolger Achille Blomme werd dit aanbod uitgebreid en de overige voedingswaren teruggeschroefd. Met de productie van heerlijke pralines en chocoladefiguren maakte Confiserie snel naam en werd in het begin van de dertiger jaren uitgebreid met een tweede winkel in Knokke.
Na de tweede wereldoorlog werd een derde winkel in het centrum van Brugge geopend, waar naast confiserie ook doopsuiker werd aangeboden.
Onder zijn opvolger Achille Blomme werd dit aanbod uitgebreid en de overige voedingswaren teruggeschroefd. Met de productie van heerlijke pralines en chocoladefiguren maakte Confiserie snel naam en werd in het begin van de dertiger jaren uitgebreid met een tweede winkel in Knokke.
Na de tweede wereldoorlog werd een derde winkel in het centrum van Brugge geopend, waar naast confiserie ook doopsuiker werd aangeboden.