Over ons

Van algemene voeding naar confiserie en fijne chocolade

Reeds rond de vorige eeuwwisseling konden de inwoners van Brugge terecht bij de algemene voedingszaak van Pierre Blomme voor een assortiment ambachtelijk vervaardigde koekjes, eierkoeken, peperkoeken en confiserie.

Onder zijn opvolger Achille Blomme werd dit aanbod uitgebreid en de overige voedingswaren teruggeschroefd. Met de productie van heerlijke pralines en chocoladefiguren maakte Confiserie snel naam en werd in het begin van de dertiger jaren uitgebreid met een tweede winkel in Knokke.

Na de tweede wereldoorlog werd een derde winkel in het centrum van Brugge geopend, waar naast confiserie ook doopsuiker werd aangeboden.

Doopsuiker Blomme in Jabbeke, Varsenare

De groei van Confiserie Blomme leidde echter tot plaatsgebrek. Ruimere productie- en opslagruimtes waren nodig en werden gevonden in Jabbeke, Varsenare. Alhoewel de groothandel Blomme verhuisde, bleven de winkels in het Brugse hun producten aanbieden tot hun stopzetting in de zeventiger jaren.

Alhoewel men nog steeds terecht kon in Knokke, werd op aanvraag van vaste klanten in 1978 een nieuwe winkel bij de groothandel in Varsenare opgestart. Na 1997 werd dit de enige resterende winkel.

Sinds de volledige interieurvernieuwing in 2008, specialiseert de winkel van Blomme zich verder in kwaliteitsvolle doopsuiker, snoepgoed en geschenken voor geboortes, communies en lentefeesten, artisanaal vervaardigde pralines, chocolade, snoeptaarten, en zorgvuldig samengestelde geschenkmanden met lekkers uit zowel het winkel- als groothandelassortiment.

Contact